Αρχική Σελίδα / Ανακοινώσεις / Τρέχουσες
Print this page

Τρέχουσες


22/05/2020
Ανακοίνωση κοινοταρχών Ακριτικής Τηλλυρίας

Εμείς οι Κοινοτάρχες της Ακριτικής περιοχής Τηλλυρίας εκφράζουμε την έντονη ανησυχία τη δική μας όσο και του συνόλου των κατοίκων της περιοχής σε ότι αφορά την χθεσινή ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των Οδοφραγμάτων στις 08/06/2020.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα δοθούν διευκολύνσεις σε συγκεκριμένες ομάδες Τουρκοκυπρίων και εγκλωβισμένων χωρίς καμία αναφορά στα Οδοφράγματα που εξυπηρετούν τους κατοίκους της Τηλλυρίας που έχουν αποκοπεί ξανά από την υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρο με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που εξυπακούονται.

Συγκεκριμένα δίνονται διευκολύνσεις:

  1. Προς τους Τουρκοκύπριους για μετάβαση στα Ιατρικά κέντρα της ελεύθερης Κύπρου την στιγμή που εμείς ακυρώνουμε τα ραντεβού μας για εξετάσεις και θεραπείες καθημερινά λόγω της ταλαιπωρίας που έχει δημιουργηθεί με τις αποστάσεις και το οδικό δίκτυο.
  2. Διευκολύνσεις προς τους Τουρκοκυπρίους για μετάβαση στην ελεύθερη Κύπρο για εργασία ενώ εμείς υποχρεωθήκαμε να παραιτηθούμε από τις εργασίες μας στην περιοχή Λευκωσίας λόγω κλεισίματος των Οδοφραγμάτων.  Τα γεωργικά και άλλα προϊόντα της περιοχής παραμένουν αδιάθετα διότι η μεταφορά τους προς τις αγορές της ελεύθερης Κύπρου έχει καταστεί ασύμφορη και τα δρομολόγια αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα.  Το ίδιο έχουν παρουσιαστεί δυσκολίες ως προς τον εφοδιασμό των καταστημάτων της περιοχής με προμήθειες από τους προμηθευτές τους.
  3. Δίνονται διευκολύνσεις προς τους Τουρκοκύπριους για μετάβαση στις ελεύθερες περιοχές για σκοπούς εκπαίδευσης την στιγμή που τα παιδιά μας από τον Μάρτιο έχουν σταματήσει την μετάβασή τους για σκοπούς επιμόρφωσης και φροντιστηρίων.
  4. Συνεχίζεται λέει η ανακοίνωση η διέλευση για ανθρωπιστικά θέματα την στιγμή που μέχρι και ψες η κατοχικές δυνάμεις δημιουργούν εντάσεις και αχρείαστες καθυστερήσεις όσον αφορά την απρόσκοπτη μεταφορά ασθενών με ασθενοφόρο από τον Πύργο προς το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Θέλουμε να τονίσουμε εμφαντικά ότι η Ακριτική Τηλλυρία ταλαιπωρείται λόγω αυτής της κατάστασης εδώ και εξήντα χρόνια.  Ίσως να είμαστε οι μοναδικοί που χρησιμοποιούμε τα Οδοφράγματα ΜΟΝΟ ως σημεία διέλευσης προς τις υπόλοιπες ελεύθερες περιοχές προς ικανοποίηση των καθημερινών μας αναγκών.  Επιβάλλεται η άμεση και απρόσκοπτη επαναλειτουργία των Οδοφραγμάτων που μας εξυπηρετούν Λιμνίτη, Ζώδιας και Λεύκας για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Καλούμε την Κυβέρνηση να θέσει άμεσα τα αιτήματα μας στις συζητήσεις που θα έχει και την ικανοποίησή τους.  Σε διαφορετική περίπτωση θα εξετάσουμε μέτρα αντίδρασης για τον αποκλεισμό που μας έχει επιβληθεί ξανά.  Θεωρούμε επίσης πως είναι η κατάλληλη στιγμή η Κυβέρνηση να απαιτήσει και το άνοιγμα του περάσματος Κοκκίνων προς διευκόλυνση όλων των κατοίκων της Κύπρου Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ευχαριστούμε.

Νίκος Κλεάνθους

Ως εκπρόσωπος των Κοινοτικών Συμβουλίων
Κάτω και Πάνω Πύργου, Πηγαινειών και Μοσφιλίου

 

ΒΙΝΤΕΟ

 
 

3D GALLERY

 
 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ